Goshin Jutsu treningssamling

Siste helg i juni, 20-21.06, var det treningssamling i Mo i Rana med Astrid Machulik. Astrid er 5.dan ( kodokan ) og er en voldsomt nøyaktig og kunnskapsrik judoutøver. Hun har en enorm presisjon, men er fleksibel på tilnærmingsmetoden. Dette gjør at samlingen vår passet godt for gammel og ung.

Dette er 3. året på rad at Astrid besøker Mo i Rana, og vi har allerede begynt å planlegge neste år.

Årets samling hadde 2 hovedelementer: Kodokan Goshin Jutsu og grunnleggende teknikk

Vi prøver å tette noen hull i judokunnskapen og hadde derfor, 3.året på rad, bestilt instruksjon i grunnleggende judoferdigheter, og da mener vi grunnleggende. Kuzushi Kuzushi og enda mer Kuzushi. Kuzushi ( balansebrudd ) blir det aldri nok fokus på, og i år som i fjor ble det flere aha-opplevelser. I tillegg til kuzushi i alle himmelretninger og rundt ulike akser fikk vi også påfyll rundt 4-5 utvalgte teknikker fra gokyo.

Kodokan Goshin Jutsu var denne helgas hovedtema, både på grunnleggende og avansert nivå. Aldersspredningen på deltakermassen var alt fra Miriam på 9 år med oransje belte til Thomas på 48 år med sitt 2. svarte belte. Litt kult å se at en 9 års gammel judojente klarer å gjennomføre hele goshin jutsu med enkel korrigering underveis. Se også bildet hvor Miriam kaster pappa Ole Johnny på Kote Gaeshi med største letthet - Skulle tro han var lett som ei fjær!

Kodokan goshin jutsu kan sees på:https://www.youtube.com/watch?v=mTLkKOL83ww

Kote gaeshi kan sees på :https://www.youtube.com/watch?v=ll1GCzl4Bxg

Veldig intens og krevende treningssamling som startet lørdag morgen og ble avsluttet søndag.

Ronald Guttormsen

IL Stålkameratene - Mo i Rana

 

Fellesbilde: Judo er morro. En usedvanlig glad og munter gjeng er klar for 2 timer teknikktrening.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits